17 maj 2020
16:00

Enebybergs IF 1

Referat: IF Brommapojkarna 11 - Enebybergs IF 1

Vi börjar matchen bra. I 3:e minuten kontrar vi där Win kommer till avslut men bollen går högt upp i burgaveln. Några minuter senare kommer vi igen efter en inkast till Win som går på djupet. Anfallet avslutas med att Lukas M skjuter mitt på målvakten. Direkt därefter får vi hörna och den avslutas med att Ture skjuter över. Enebyberg kommer upp i någon kontring och de försöker göra det trångt för oss men allt som oftast spelar vi oss ur det....och vi anfallet frekvent både på högerkanten och vänsterkanten. I 15:e minuten kommer utdelningen. David slår en grym passning på djupet till Lukas H som rullar in 1-0. Strax därefter kommer vi med full fart igen. Win spelar Ture snett inåt bakåt men målvakten räddar Tures skott och därefter går bollen till Adam som skjuter högt över (tom över staketet). I 25:e minuten får vi straff. Målvakten kapar Lukas H och Alex tar hand om straffen. Iskallt placerar han in 2-0 till oss. Några minuter senare kommer vi flygande igen.....Win kommer fri men målvaken räddar. I anfallet efter ske samma sak....Win helt fri men målvakten räddar till hörna. Den blir dock resultatlös. I halvlekens sista minut kommer 3-0. Alex slår en härligt djupledsboll till Win som dundrar in 3-0 i målvaktens vänstra kryss.

I andra halvlek börjar vi riktigt svagt....dålig hemåtpassning av Ludde gör att de kommer helt fria och Yusuf räddar första avslutet och det andra går tack och lov i burgaveln. Efter 5-6 minuter så höjer vi oss lite. Lukas H får fram bollen till Sebbe som kommer till avslut men målvakten räddar till hörna. Minuten senare borde vi gjort 4-0 när Adam spelar in framför mål till Robel men avslutet blir lite tamt och målvakten kan enkelt rädda. I 11:e minuten drar Adam på sig ett gult kort. På den efterföljande frisparken (mitt på deras planhalva) slår de en långboll som vi inte är vakna på helt fria med Yusuf gör de 3-1. Väldigt passivt från vår sida. Strax därefter kommer de fria igen men Yusuf gör en kanonräddning. Mitt i halvleken tar vi över spelet igen. I 18:e minuten spelar Lukas H fram Adam men avslutet går precis utanför krysset. I 27:e minuten får vi utdelning igen. Edvin snurrar nere på högerkanten innan han slår en passning snett inåt bakåt och där mitt framför mål står Adam och sätter dit 4-1. Nu är vi riktigt på gång igen. Minuten senare spelar Adam fram Win helt fri framför mål men avslutet går över. Tre minuter senare kommer Adam och Win helt fria men Adams passning i sidled till Win är för hård och vi kommer inte till avslut. Men i 33:e är det dags igen. Robel spelar fint fram till Ture som placerar in 5-1 intill bortre stolpen. En minut senare rycker Adam sig loss från mittbacken och spelar osjälviskt fram Acke som sätter bollen i mål. Dock hade domare hittat en offside där (??). I 37:e minuten kommer sista målet. Adam snor åt sig bollen på mittplan och springer sig fri och placerar in 6-1. Minuten senare kommer Adam återigen fri men målvakten gör en fin enhandsräddning. Robel fångar upp bollen men hans avslut med vänstern går precis utanför.

Vi vinner rättvist och om vi bortser från första halvan av andra halvlek så gör vi en mycket bra match. Stundtals riktigt fina passningskombinationer......väldigt kul att se.

Träning som vanligt måndag och onsdag. Ev lägger vi in en löpning för de som är hemma på torsdag/fredag.